Todos los eventos de Divulgación Científica en un solo sitio

Jornada en homenatge a Jorge Wagensberg a CosmoCaixa de Barcelona

El evento está en curso.

http://www.accc.cat/index/wagensberg_jornada?sz=768,1024,980,1176

Jorge Wagensberg, nascut a l’any 1948, va ser físic i doctorat per la Universitat de Barcelona, on va exercir com a professor des del 1981 fins al 2016. També va ser deixeble del Dr. Ilya Prigogine, premi Nobel en Química de l’any 1977, referent per a en Wagensberg en el seu estudi sobre estructures disipatives. La seva gran inquietud per la divulgació científica el va portar a ocupar el càrrec de director, al 1991, de l’antic Museu de Ciència de l’Obra Social “la Caixa”, el qual va renovar completament fins a convertir-lo en l’actual CosmoCaixa.

Precisament és en aquest mateix lloc on l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), en col·laboració amb CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Naturgy, SokoTech l’Escola Elisava i Tusquets Editores S.A., està organitzant una jornada en homenatge a aquest gran museògraf, que va ser soci de l’ACCC des de l’any 1995. La jornada se celebrarà dissabte 1 de desembre i consistirà en una sèrie de converses sobre els temes que més el definien i amb els convidats que millor el coneixien. També comptarem amb un espectacle de dansa, a càrrec d’alumnes del IEA Oriol Martorell i una lectura d’aforismes, del propi Wagensberg, a càrrec dels actors, Sílvia Bel, Marc Puig i Mireia Chalamanch, acompanyats de guitarra, cante, caixò i flauta.

Una Interpretació de J. S. Bach, el compositor que Jorge més estimava, a càrrec de la jove intèrpret de 15 anys, Maria Dueñas, violinista, a qui Jorge seguia i admirava, clourà la jornada que acomiadarà amb unes breus paraules, Raül Toran, president de l’ACCC.

La Jornada ha previst també una posterior visita opcional a les peces més emblemàtiques als espais creats per Wagensberg a CosmoCaixa, com la Vitrina Hipercúbica de Compressió Súbita i el Bosc Inundat, entre altres.

A l’acte de cloenda hi participarà la violinista Maria Dueñas, qualificada com Rising Star per Violí Chanel. La jove violinista de 15 anys comença a consolidar-se a nivell internacional i ha aconseguit recentment el Primer Premi i el Premi Especial “Esperança” en el Concurs Internacional de Violí Yankelevich promocionat per Vladimir Spivakov a Rússia. Un altre Important premi és el Zhuhai International Mozart Competition a la Xina que va aconseguir l’any 2017, així com la Distinció com a Membre del Hamamelis Quartet en el projecte de col·laboració amb la Jacobs School of Music d’Indiana. María Dueñas es deixeble del prestigiós pedagog rus en la Musik und Kunst University de Viena i toca amb un violí històric de Nicola Gagliano del segle XVIII cedit pel Deutsche Stiftung Musikleben.


X

Lo que necesitas saber

Fecha

Sep 29 2022

Hora

All of the day
Código QR

Evento Ciencia no es responsable ni está adscrita a la organización del evento. Para más información, ponte en contacto con la entidad organizadora.

Home Eventos Jornada en homenatge a Jorge Wagensberg a CosmoCaixa de Barcelona
Eventos para el 29 de agosto
Eventos para el 30 de agosto
Eventos para el 31 de agosto
Eventos para el 1 de septiembre
Eventos para el 2 de septiembre
Eventos para el 3 de septiembre
Eventos para el 4 de septiembre
Eventos para el 5 de septiembre
Eventos para el 6 de septiembre
Eventos para el 7 de septiembre
Eventos para el 8 de septiembre
Eventos para el 9 de septiembre
Eventos para el 10 de septiembre
Eventos para el 11 de septiembre
Eventos para el 12 de septiembre
Eventos para el 13 de septiembre
Eventos para el 14 de septiembre
Eventos para el 15 de septiembre
Eventos para el 16 de septiembre
Eventos para el 17 de septiembre
Eventos para el 18 de septiembre
Eventos para el 19 de septiembre
Eventos para el 20 de septiembre
Eventos para el 21 de septiembre
Eventos para el 22 de septiembre
Eventos para el 23 de septiembre
Eventos para el 24 de septiembre
Eventos para el 25 de septiembre
Eventos para el 26 de septiembre
Eventos para el 27 de septiembre
Eventos para el 28 de septiembre
Eventos para el 29 de septiembre
Eventos para el 30 de septiembre
Eventos para el 1 de octubre
Eventos para el 2 de octubre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.